Szalagcímek:
XIIII. Ősi Tudás Rovásírás-vetélkedő és Műveltségi Találkozó
A szavak törpék, a példák óriások
Z. Urbán Aladárt köszöntjük születésnapján
Körlevél a nagyölvedi országos döntőre
Felsőszeli rovók Pozsonyeperjesen
Magyarítási feladat a 2017-es országos döntőre
A rovásírás ünnepe Pozsonyeperjesen
Felvidéki siker az Ékes rovás versenyen
Rovásemlékek - feladat az országos döntőre
Közös kincsünk a rovásírás (Balassagyarmat)

Az Örökség serleg bemutatása Felsőszeliben

  • Írta: Mészáros Magdolna
  • Hírcsoport: Tudósítások
Az Örökség serleg bemutatása Az Örökség serleg bemutatása

Egy kis közösség élete szinte észrevétlenül folyik, mint egy kis patak. Azt is csak akkor vesszük észre, amikor már nagyobb folyóvá erősödik.

Most ez a fókuszba kerülés a felsőszeli felfedezőkkel is megtörtént, hiszen a Széchenyi István Alapiskola Bercsényi Miklós Hagyományőrző Csapatának kitüntetése az idei magyar kultúra napján igazi nagy elismerés. A határon túli kultúra ápolásáért a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által adományozott Örökség serlegre büszkén tekint az iskola vezetése és a tanulók egyaránt.

E nagyszerű elismerést a nyilvánossággal is tudatni szerettük volna, ezért a március 15-i ünnepi műsor keretében a művelődési házban kiállításon mutattuk be. A panelokon képes beszámoló vázolta a 2003 óta működő csapat mindennapjait. Látható volt az egyening, a nyakkendő, a csapatjelvény, az iskolai szakköri munka egy-egy részlete, az elismerés átadásáról és a nyári táborozásokról több kép is tanúskodott.

Az évek során nagyon sok gyermek tett hitet amellett, hogy szülőföldjét szereti, ragaszkodik hozzá és történelmét, szokásait még jobban meg szeretné ismerni, a felfedezőutak, a kerékpártúrák és a régió hagyományainak, szokásainak felkutatása, a rovásírás ismerete mind színesebbé és gazdagabbá tették életüket, s szebbé, tartalmasabbá a közösséget.

A serleg most látható volt a széles közönség előtt is, a szülők, barátok, egykori felfedezők előtt, akik büszkén nézték az elismerést, mely eléréséhez ők is hozzájárultak.

Mészáros Magdolna csapatvezető