Szalagcímek:
XIIII. Ősi Tudás Rovásírás-vetélkedő és Műveltségi Találkozó
A szavak törpék, a példák óriások
Z. Urbán Aladárt köszöntjük születésnapján
Körlevél a nagyölvedi országos döntőre
Felsőszeli rovók Pozsonyeperjesen
Magyarítási feladat a 2017-es országos döntőre
A rovásírás ünnepe Pozsonyeperjesen
Felvidéki siker az Ékes rovás versenyen
Rovásemlékek - feladat az országos döntőre
Közös kincsünk a rovásírás (Balassagyarmat)

Felvidéki siker az Ékes rovás versenyen

Balla Fanni és Hegedűs Emma az iskola bejárata előtt Balla Fanni és Hegedűs Emma az iskola bejárata előtt

A budapesti székhelyű Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium immáron 6. alkalommal rendezte meg a Szépírás a kézírás és 3. alkalommal az Ékes rovás nevezetű versenyeiket.

Az elgondolás (mint azt a minap megtudtuk) abból ered, hogy a mai digitalizált világban vajon tudunk-e még szépen kézzel írni, róni? Ezt bizonyítva került idén is meghirdetésre ez a kiírás. Iskolánk két rovásíró diákja (Balla Fanni és Hegedűs Emma) kapcsolódott be első ízben ebbe a megmérettetésbe. A beküldendő képzőművészeti alkotásukba még ugyan besegített Juhász Zsuzsa néni (akinek ismételten nagy köszönet érte!), de azzal, hogy a leányokat meghívták a döntőbe és a mai nap aranysávos minősítést szereztek – mindez arra ad bizonyítékot, hogy megérdemelt volt az elismerés. 

A verseny reggel 9 órakor kezdődött mindannak a 30 diáknak, akiket az előzetes munkáik alapján kiválogattak és meghívtak a döntőre. Az iskola dísztermében 11 óráig alkottak a versenyzők: kicsik és nagyok egyaránt. A cél nem a gyors feladatteljesítés volt, hanem a szép kivitelezés. Az eredményhirdetésre ugyan csak 3 órakor került sor, de a várakozás pillanatait Buzogány Dezső kalligráfus élénkítette. Nagyon sok érdekes dolgot tanulhattunk ez idő alatt, beavatott bennünket a szépírás rejtelmeibe. Ezután Várkonyi Csaba tanár úr által megismerhettük az iskolájukat is. Megtekintettük a szaktantermeket, a különböző osztálytermeket, és egy kis bepillantást is nyerhettünk az iskola történelmébe.

Köszönet még egyszer Balla Fanninak és Hegedűs Emmának a feladatok vállalásáért és kedves Szüleiknek, hogy a mai napot ilyen sikeresen tudtuk zárni.

Köszönjük!

Salgó Gabriella

Az írás az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola honlapján is olvasható.